Tips til nonstopskrivning

Hvad skal du skrive om, og hvad gør du, hvis du går i stå?


Normalt vil din nonstopskrivning handle om noget fagligt: Hvad du skal skrive opgave om, hvilken problemformulering du skal vælge, eller hvordan du skal komme videre i et kapitel.

Du kan lære nonstopmetoden at kende ved at skrive om et hvilket som helst emne som du ved bare lidt om. I den interaktive nonstopøvelse kan du selv finde på et emne, eller du kan vælge et fra en liste.

Hvis du går i stå

Det er vigtigt ikke at stoppe nonstopskrivningen selvom du ikke kan komme i tanke om mere at skrive. Skriv i stedet om at du er løbet tør for ideer, eller prøv at skrive emnet nogle gange.

Fortsætter du med at skrive, vil der ofte dukke idéer op efter noget tid. Ideer som du ikke ville have fået hvis du havde afbrudt øvelsen.

Prøv igen

For nogle er det en stor udfordring at producere tekst uden samtidig at redigere i den.

Måske synes du ikke du får så meget ud af at skrive efter nonstopmetoden i første omgang. Prøv nogle gange og se hvordan det udvikler sig. Som alt andet er nonstopskrivning noget man kan lære.

Når du har lært metoden at kende, kan du bruge den i arbejdet med at skrive opgaver. Opret et dokument i dit tekstbehandlingsprogram, sluk for skærmen, sæt et ur til at ringe – og skriv løs.

Teksten på denne side og den interaktive øvelse i nonstopskrivning er udarbejdet af Tine Wirenfeldt Jensen.

© Studiemetro